ShIP to

a page from history: the iconic central branch of the st. louis public library celebrates its centennial with an eye toward the future--and a nod to the past.

by:Dolight LED Panel     2019-09-30
Missouri St. built in 1912
Designed by famous architect Cass Gilbert, the Louis Public Library is the center of Downton Street.
Louis, the display of architectural style is not uncommon in this era.
The building became an instant landmark, iconic in all of its magnificent buildings, with a huge entrance above the stone steps, a huge front with relief, maine granite and the front of the interior oval central pavilion are surrounded by four light courts.
The curator of the library, recognizing the cultural significance of the building and its accessibility to the public, specifically named it the People\'s Palace \".
\"On the eve of the century, the librarian tried to balance the interior and exterior of the building by restoring its historic grandeur while bringing it into the 21 st century.
It follows a daunting task for the lighting designers steveandt and Mark de la Fuente of the local William Tao & Associates company.
Not only do they need to overcome a century of wear, obsolescence and theft
Not to mention years of well
Out of kindness
Handed update and energy saving measures-
They will also change the face of history.
In a building with this sense of consciousness and cultural significance, the challenge is to decide where to re-read and where to deviate, andt noted.
\"Lighting has to enhance the building without distracting it or competing with its long history,\" he said . \".
\"Another major challenge is to integrate the design to 100-year-
There are no old facilities apart.
We can\'t just make a hole or pull a wire anywhere we want to go.
\"Past and now the $70 million renovation of 185,000-
The square-foot building requires the renewal of research and service capabilities while restoring space for the library\'s classic historic rooms.
Many of the spacecraft currently occupied by staff and support have been removed
Most buildings are allowed for public use, new technologies and collections.
Lighting designers face several problems in interior design.
First, many of the original fixtures were lost or damaged by broken molecules. lamping.
Each space was originally designed to evoke different architectural references, and the application of lighting was required to vary accordingly, while providing a functional and collaborative experience.
\"While the building provides adequate lighting, the resulting level of light and contrast hinder the vision required for the function of the Modern Library,\" Sandert explains . \".
Another unfortunate side effect?
The interior of the building is often rendered dark, dim and cave-like.
Designers must also meet the visual needs of library customers, which have changed significantly since the initial library was built.
The existing lighting levels do not support space functionality and do not comply with the practices and guidelines recommended by IESRecommended. \"While state-of-the-
\"The lighting equipment of the original building does not have the diversity of optical control, the size of the output or the number of locations to overcome these challenges,\" said andT.
\"Besides, long-
Long-term maintenance costs and energy consumption must be as important as enhancing the rich building structure of the building.
When there are several LED products on the market, the correct combination of color, yield, cost and control is not feasible for each application. Through mock-
Lighting designers use a combination of LED, GU24 CFLs and inductive lighting for ups and testing.
In the historical area, Andante and de la FOEN choose to maintain the vernacular of space in any lighting product connected to the actual structure, ceiling or wall, while allowing the departure of new and existing furniture fixtures.
\"This introduces modern aesthetics into rooms that support modern lighting standards, and suggests to the occupants that the function of the space is revitalized,\" andte explains . \"
The first flavor of the interior lighting of the Interior strategy begins at the historic entrance hall, its Vatican-
Inspired ceiling depicting the outline of the great author.
The original entrance hall and granite stairs have turned into a dark and faded space.
The T12 fluorescent strips arranged at will illuminate the faded ceiling.
Four marble tochière, each with four 150 tochière
The incandescent light barely adds brightness, and the heat of the light has burned the alabaster bowl, slowly turning them into chalk. Bracket-
The installed torchieres provides light on the stair platform, but it doesn\'t help much with the steps.
Only the daylight that enters from the southern end turns objects and people into dark outlines, creating a cave --like feel.
The design of the entrance hall requires the restoration of ceiling lighting for 3,000 K, dimmable, UV
Free LED elevated hidden above the cylindrical cornice.
When the original building is attached to a pendant in each bay, andt chooses to limit the pendant to several strategic locations to highlight the nodes in the circulation path, providing the additional ambient lighting required, and maximize the barrier-free view of the ceiling.
The new pendant reminiscent of the existing external pendant provides a visual connection between the outside and the inside and uses 100,000-
3,000 K induction light for hours. Newbracket-
The torch sconces fitted with the Globe head provides the required light at the bottom of the large staircase on either side of the entrance hall.
Custom all sconces are made above the ceiling of the stairwell above the Assembly of the existing fixture, illuminating the stair steps while dyeing on the outside
Glass windows are illuminated by ceramic metal halogen.
Although the entrance hall gives a good first impression, the entrance to the library is its hall.
This is the room that epatrons have chosen from the card catalog and librarians in the past, and they send requests through the plumbing system, waiting for the umber board to light up the signal of the arrival of the book.
The lighting of the hall, while the most gorgeous of the original rooms, failed to meet the functional needs of the space and failed to show and enhance the architectural details.
The level of light in the space is either too dark to read, or the contrast generated by the solar contribution of the window creates a disability glare.
Andante faces the challenge of balancing the ratio and provides a level of light for reading and video pressure, speaker configuration, and party functions.
In addition, in order to seamlessly integrate with existing buildings and enhance the rich details of the room, lighting modifications are required.
The LED wall light was selected by andt to illuminate and highlight the walls and windows around the building.
In the entrance passage without granite windowsill, the mantel is hidden in the existing hollow bronze door cover, atopgranite overbeam, and even the original librarian phone number light hidden under the clock
Andert replaces the existing incandescentsource (
In the historic alabaster floor lamp)
There are three unique lighting components.
Two LED, asymmetrical, adjustable floodlights are installed in the Torchiere bowl.
Two heads are provided for a head to illuminate the lower part of the granite wall column, while the second head is intended to illuminate the straps and cornice at the top of the wall column.
The third source is integrated into the bowl of torchiere and is an LED chain light for copying the light from the original translucent alabaster bowl of incandescent source.
In addition, the original chandelier of the hall was renovated and restored to the original decoration purpose, with 25-
G-incandescent lamplamps.
The objective of the interior and exterior spaces of the external concept is to incorporate the architectural form of the building, create an iconic night presence and attract customers.
While the natural interior space seen from the outside is actually a large part of the external visual experience, external lighting needs its own solution.
The renovated south entrance staircase is lit by adding 3,000Klinear LED light fixtures to the existing non-entrance staircase
Lighting bronze armrests.
Build the entrance door and highlight the lower side of the cornice,-
A gradient bump is embedded in the existing granite structure.
On the south entrance porch, three existing incandescent pendants are placed to provide more light, use less energy and require less maintenance.
The upper part of the pendant adds a GU24 socket to illuminate the mosaic ceiling.
The devices look primitive to the customer, but the ceiling mosaics and gilt pieces have never been as active as they are now.
Existing pedestrians
The proportion of \"turtle\" lamps that provide the basic level of lighting in ordinary squares is group-
Reconnect with the new sensing device.
As for the facade, de la Fuente and andette designed three basic lighting elements to provide visual continuity on all four sides of the building: dimmable 3,000 k led lamps with asymmetric distribution highlight the arch
Lower side of floor cornice;
3,000 k dimmable LED lamps with asymmetric distributionfloor facade;
On the third one.
Very low floor wall and cornice-
Profile LED lamps with remote control drives highlight the roof profile.
On the side of the center of the north facade
Adjustable level 35
W. Cmheatotlights wiped the building and illuminated the return of cornice.
East to west, grade-mounted, 35-
The W. CMH fixture directly illuminates the East-West Square area and indirectly illuminates the lower part of the building.
In addition, the fountain bowl with programmable rgb led Fountain Lighting.
As it transits to the 21st century, the library needs to turn to a vibrant destination where people go to learn about the past, experience the present, and generate inspiration for the future.
Through restoration, customization and innovation, the lighting design has been re-integrated into the building in ways previously inaccessible, reinforcing the original building with beautiful and sustainable solutions sensitive to form, color and contrast
The People\'s Palace is back, better than ever.
People can\'t help but think that Cass Gilbert will be proud.
Designer Steve andT. E.
Members IES (leed ap)2008)
He is senior vice president and manager of electrical engineering at William Tao and Associates, St. Louis.
Mark de la Fuente is the lighting designer for William Tao & Associates.
Related articles: important indicators
Louis Public Library watt per square foot: 1. 5, (
Meets ASHRAE/IESNA 90. 1-2007,space-by-space method)
Illumination level: contemporary reading room for historical books on bookshelves and bookshelves = 30-
40 fc lamp types: 30 fixed types: 98 Rebecca Falzano is a former assistant editor for LD.
Custom message
Contact